Nuffnang Ads

Monday, 17 February 2014

sAbAr SaBaR dan saBar


Bismillahirrahmanirrahim.



Assalamualaikum..

lama tak menulis, rasa rindu sangat.. but what to do?? bz manjang.. alhamdulillah, harini diberi peluang menulis.. so, bila ada peluang ni, tajuknye ape??

haruslah berfeeling bagai nak rak utk melepaskan STRESS yang terbuku~~

KENAPA MIRA ADRIANA STRESS?

Masalah 1



    Saya still tak dapat lagi biasiswa utk study ni.. macam mana nk study bertahun-tahun dgn duit mak saya je?? ok lah ye, to be honest.. mak saya dah 58 tahun dan still kena mengasuh anak orang. semata-mata utk tanggung study saya, sebab takde scholarship. Mama jaga 5 org budak kecik 12 jam sehari utk dptkan 1000 rm sbulan. dan yuran saya, lebih kurang 3000 rm 1sem (lebih kurang 4 bulan). hmm.. sanggup fikir? saya boleh fikir, tapi sambil layan air mata lah. (and that's why saya jarang fikir terlalu dalam)

Masalah 2



   Masalah yang SAYA SENDIRI PUNCANYA. marahnya pada diri sendiri!! tapi benda dah lepas kan? takkan nak bunuh diri pulak.. nak tahu apa masalahnya? saya fail this exam.. haih, so complicated to tell u here.. tapi saya kena repeat the particular exam. and kalau fail those repeat papers, saya kena ulang setahun and buang setahun lagi masa saya dan ribuan lagi duit mama.. ohh.. besarnya dugaan Allah ajar saya sekarang!! 

saba hatikus!!

tq for reading..a

No comments:

Post a Comment